Den s eMBéčkem 2012

01.03.2013 18:33

 

V sobotu 8.9. 2012 se v areálu Autokempu Ostrov

 uskutečnil již 3. ročník srazu vozidel Škoda 1000MB, 100,110,110R

 

 3. Ročník našeho setkání máme již za sebou, takže můžeme krátce zhodnotit jeho průběh.

I když v sobotních ranních hodinách počasí nevypadalo nejpříznivěji, sjelo se v areálu autokempu na Malé Skále 46 registrovaných vozidel, jejichž posádky byly ve většině případů svým dobovým zjevem sladěny se svými auty.

 Po zaregistrování probíhala výstava vozidel, byla zde i možnost nákupu náhradních dílů a knih s "embéčkovou" tematikou. V 11 hodin se kolona vozidel rozjela směrem k Vysokému nad Jizerou, kde probíhala exkurze po areálu místní ISŠ, kde nám vedení školy ochotně ukázalo prostory dílen, učeben a učební pomůcky.

 Po návratu z vyjížďky zpět do autokempu na nás zde již čekala přibližně stovka motocyklistů na strojích Jawa a ČZ, jejichž sraz se konal ve stejný den v obci Huntířov, a jejich krátká návštěva byla příjemným zpestřením naší akce. Následovala krátká pauza pro občerstvení a nasbírání sil pro další odpolední program, kterým byla orientační jízda po okolí Malé Skály, během níž posádky plnily méně či více náročné úkoly.

 První vozidlo odstartovalo do orientační jízdy s úderem 16. hodiny. Na trati dlouhé 35 km plnili účastníci 4 úkoly skládající se z poznávání náhradních dílů po hmatu, rozeznávání modelových ročníků vozů Škoda, poznávání dobových dezénů pneumatik. Zřejmě největší úspěch u účastníků však sklidil úkol na stanovišti s číslem 4, kde probíhala jízda zručnosti s malým bagrem. Do itineráře bylo též vloženo i několik samokontrol.

 Letošní orientační jízda měla na našem srazu premiéru a pro její úspěch bude jistě zařazena i do programu příštího ročníku.

 Vyhlášení výsledků, předání cen, diplomů a pamětních listů všem účastníkům bylo tečkou za letošním Dnem s eMBéčkem.

 Závěrem bychom chtěli poděkovat vám účastníkům i divákům, všem kolegům kteří se podíleli na přípravě a zdárném průběhu srazu. Členům SDH Líšný za zajištění občerstvení po celý den, SDH Mukařov za hudební doprovod a ozvučení. Zaměstnancům ISŠ Vysoké nad Jizerou za vřelé přijetí a prohlídku školy, provozovateli autokempu Ostrov, motorkářům z Huntířova za jejich návštěvu.

 Dále děkujeme našim sponzorům, firmě Sklo Novotný ze Železného Brodu, Restauraci Pod Pantheonem na Malé Skále a firmě Tomáš Kyselý - zemní práce a autodoprava.

 Všechny vás srdečně zveme na příští ročník, který se bude konat opět na stejném místě 7. září 2013 a na který se již nyní těšíme.

 

 Za AMK Malá Skála

        Pavel Hořák