Den s eMBéčkem 2010-11

01.03.2013 18:36

 

V roce 2010 se několik členů AMK Malá Skála rozhodlo uskutečnit setkání příznivců dnes již legendárních vozů Škoda s motorem umístěným za zadní nápravou. V září téhož roku se akci podařilo s pomocí několika nadšenců úspěšně zrealizovat. Na tento první ročník dorazila přibližně padesátka "tisícovek, stovek, stodesítek a erek", mezi kterými byly i skvosty jako 1000MBX, 1000MB s pravostranným řízením, 1000MB v soutěžním provedení, škodovky v původním i v renovovaném stavu. Celá akce se uskutečnila pod přísným dohledem příslušníků VB v oranžovobílé Škodě 120.

 Po krátké ranní rozpravě se kolona všech zúčastněných vozidel vydala na téměř 60ti kilometrovou vyjížďku po Jizerských horách se zastávkou v muzeu vojenské techniky ve Smržovce, kde proběhla prohlídka muzea spojená s projížďkou v tanku po místním tankodromu. Poté se celá kolona přesunula na náměstí ve Vysokém nad Jizerou, kde proběhlo společné fotografování a výstava vozidel a následně i oběd. Po návratu do autokempu byly pořadateli předány poháry majitelům nejzajímavějších vozidel. Po oficiálním ukončení srazu následovala volná zábava doplněná večerní diskotékou s hity let 60 - 80tých.

  Podle našeho mínění a reakcí zúčastněných se první ročník této akce vydařil a proto jsme se snažili aby i druhý ročník konaný 10.9.2011 byl neméně povedený.Počasí toho dne nám od rána neobyčejně přálo,a tak všichni účastníci přijížděli na místo srazu za krásného slunečného počasí.Během dopoledne probíhala v areálu autokempu výstava vozidel a přihlížející i účastníci měli možnost hlasovat v anketě o nejkrásnější a nejzajímavější vozidla srazu.Mimo hlasovacích lístků obdržel každý účastník též dobové poukázky-bony na občerstvení u stánku hasičů v autokempu a na zákusek v cukrárně na trase vyjížďky.í úpravě.

 Asi v jedenáct hodin se všichni zůčastnění vydali na společnou vyjíždku,která byla oproti minulému ročníku kratší,nicméně výšková náročnost i kopcovitost trasy zůstala zachována.Asi po čtyřiceti minutách pohodové jízdy dorazila celá kolona na náměstí ve Smržovce kde následovalo občerstvení v cukrárně opět za přidělené bony.Dále jsme vozidla ponechali na parkovišti a pěšky se vydali  do nedaleké firmy Kaipan kde nás majitel továrny zasvětil do tajů výroby originálních sportovních automobilů na bázi vozidel Škoda.

 Po exkurzi se opět celá kolona vozidel dala do pohybu abychom se všichni štastně navrátili opět na Malou Skálu.Po příjezdu následovala chvíle pro probírání zážitků a dojmů z vyjížďky,debaty technického rázu a též pro konzumaci pochutin,které po celou dobu srazu připravovali ve svém stánku členové SDH Líšný.Pořadatelé využili volných chvilek k sečtení hlasů z dopoledního hlasování a přípravě vyhlášení výsledků.

Asi v 16 hodin došlo na vyhlášení výsledků,hodnocena byla nejkrásnější vozidla ve třech kategoriích:Škoda 1000mb,100 a 110R.Dále byla ohodnocena i auta v nepůvodnějším dochovaném stavu a vozidla v nejhezčí sportovní úpravě.Samostatnou kategorií byla soutěž o nejlépe dobově oblečenou posádku.Vítězové obdrželi originální upomínkové ručně vyráběné sklenice.Fotky všech oceněných si můžete prohlédnout v galerii.